Türkiye ekonomisi 1950’lerden bu yana nasıl ve ne kadar büyüdü? Türkiye’nin uzun dönem büyüme performansı Yunanistan, İspanya ya da Çin ve Kore gibi ülkelere kıyasla nasıl oldu? İşgücü, insan sermayesi ve fiziksel sermayenin zaman içindeki seyri ve bu üretim faktörlerinin üretkenliğindeki gelişmeler, büyümeye ayrı ayrı ve nasıl katkı yapıyor? Bu bileşenlerin nispi katkıları açısından Türkiye dünyada nerede? Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için neler yapılmalı?
Konuşmacı: Prof. Dr. Ayşe Ökten İmrohoroğlu
Kolaylaştırıcı: Prof. Dr. Serdar Sayan
Prof. Dr. Ayşe İmrohoroğlu, USC Marshall School of Business’ta finans ve iş ekonomisi profesörüdür. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Prof. İmrohoroğlu, doktora derecesini University of Minnesota’dan almıştır.
İmrohoroğlu, iş döngülerini, enflasyonu, işsizlik sigortasını ve sosyal güvenliği anlama konusunda uzmanlaşmış bir makro iktisatçıdır. Çalışmaları American Economic Review, Journal of Political Economy, Quarterly, Journal of Economics, Review of Economic Studies ve Journal of Monetary Economics gibi prestijli uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Sosyal güvenlik programlarının eksik sigortalı ekonomiler üzerindeki etkilerini araştırmak için 1992’de Ulusal Bilim Vakfı hibesi almış ve 2004-2007 yılları arasında Finans ve İşletme Ekonomisi Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.